IZVRSTAN PLASMAN VOZAČA DVOPREGA ERGELE ĐAKOVO U SLOVENIJI

 

Državna ergela Đakovo i Lipik ovog je vikenda s izvrsnim plasmanom predstavila Hrvatsku sudjelovanjem na Međunarodnom natjecanju u vožnji dvoprega od 12. – 14. srpnja u Sloveniji u Kobilarni Lipica. Na natjecanju u vožnji dvoprega u kategoriji CAI3* đakovačka je ergela nastupila s dva dvoprega i vozačima Antunom Živićem i Josipom Zirnom te suvozačima Tomislavom Obrovcem i Tomislavom Drenjančevićem.

U prvoj utakmici dvoprega vozač Antun Živić plasirao se na 3. mjesto s osvojenih 48,31 bodova. Josip Zirn je sa 76.75 bodova zauzeo 10 mjesto. U drugoj utakmici – vožnja maratona, vozač Josip Zirn zauzeo je 4. mjesto, dok je Antun Živić na 5. mjestu. Treća utakmica – vožnja kroz čunjeve bila je posebno uspješna za vozača ergele Đakovo, Antuna Živića, koje je osvojio plasman na 2. mjestu, a 10. mjesto je zauzeo vozač Josip Zirn.

U ukupnom plasmanu na turniru ostvareni su izvrsni rezultati: Antun Živić – osvojeno 3. mjesto, a vozač Josip Zirn osvojeno 6. mjesto.

Vozač Državne ergele Đakovo i Lipik ovim izvrsnim plasmanom ostvario je kvalifikacijsku normu za sudjelovanju na Svjetskom dvoprežnom prvenstvu u Njemačkoj (grad Drebkau), koje će se održati od 11. – 15. rujna 2019. godine, te će svojim nastupom predstaviti Hrvatsku!

Skip to content