IZVRSTAN NASTUP ERGELE ĐAKOVO NA BALKANSKOM PRVENSTVU I NA PH U VOŽNJI ZAPREGA

Od 16. – 18. srpnja 2021. u Zagrebu je održano Balkansko prvenstvo u vožnji zaprega. Natjecanje se održalo na hipodromu, a organizatori su Hrvatski konjički savez i klub SEM. Riječ je o prvenstvu Balkana i Hrvatske u vožnji dvoprega i o najzahtjevnijoj olimpijskoj disciplini organiziranoj kroz trodnevna natjecanja: dresura, maratonska vožnja sa zahtjevnim preprekama i čunjevi. Nastupili su parovi iz osam zemalja.
U isto vrijeme održano je i Prvenstvo Hrvatske u zaprežnom sportu. Za Državnu ergelu Đakovo na oba konjička turnira nastupio je vozač Antun Živić i suvozač Tomislav Obrovac sa grlima: 306 Trofetta XV, 225 Siglavy Trofetta XIII-1 i 410 Favory Toplica XXI-3. Na PH u vožnji zaprega nastupit će Andrija Obrovac i suvozačica Katarina Ćorić s grlima: 375 Maestoso Mara LVI-3, 401 Maestoso Trofetta XI-7 i 394 Conversano Batosta VIII-1.
Nakon trodnevnog zaprežnog natjecanja, vozač đakovačke ergele Antun Živić plasirao se na Balkanskom prvenstvu na 2. mjesto, kao reprezentativac RH. Na PH u vožnji dvoprega zauzeo je 3. mjesto na ljestvici, dok je vozač Andrija Obrovac osvojio 6. mjesto.
Foto: Tonija Kekez
Skip to content