OSNOVANA 1506. GODINEPOZIVAMO I VAS DA NAS POSJETITE!

Ergela u Đakovu osnovana je davne 1506. godine, što je svrstava među najstarije ergele u Europi i govori o dugoj tradiciji uzgoja konja na tom području. Konji lipicanske pasmine na Ergeli se počinju uzgajati početkom 19. stoljeća.

Danas kao Državna ergela Đakovo, za uzgoj i selekciju konja koristi dvije lokacije – Pastuharnu, smještenu u srcu Đakova, i Ivandvor, u neposrednoj blizini grada. Osim uzgoja i selekcije konja, Ergela se bavi i dresurom čija kvaliteta se potvrđuje zauzimanjem zapaženih mjesta na konjičkim natjecanjima.

Najveća zatvorena jahaonica u Hrvatskoj pružit će Vam potpuni doživljaj naših predstava sa konjima, kao i brojnih paketa jahanja.

Jahaonica je i mjesto održavanja velikog broja preponskih, zaprežnih i dresurnih natjecanja, te je otvorena za posjetitelje i zaljubljenike u konjički sport!

Ergela svojim posjetiteljima pruža nezaboravan doživljaj.

DRŽAVNA ERGELA АAKOVO danas predstavlja živi spomenik povijesti i tradicije uzgoja konja, a ujedno je i dom 160 predivnih lipicanaca. Ergela svojom turističkom ponudom objedinjuje kulturno-povijesni, ruralni i tradicijski dožvljaj istočne Slavonije, a pri tome ujedno pružila svim posjetiteljima cjelokupni užitak druženja s konjima, vožnje fijakerom, te rekreativno jahanje.

Skip to content